Мъж се появява при ветеринаря и слага буца пръст на масата, оказва се живо същество.

Мъж от Чичестър, Великобритания, решил да подиша чист въздух и да разходи четириногото си сред природата в местната гора. Пуснал кучето да тича, докато бил разсеян от собствените си мисли. Когато отново насочил вниманието си към кучето, мъжът забелязал, че то се забавлява с някакъв предмет. Когато се приближил, човекът осъзнал, че това не е просто буца пръст, а нещо се движи отвътре.

Без да губи време, той взел „играчката“ от кучето и се запътил към най-близкия ветеринарен център. След като поставил находката на масата, той се сблъскал с недоумяващите погледи на служителите:

„Защо донесохте буца пръст?“

Той набързо разказал какво се е случило, като обяснил, че кучето е намерило нещо и го е търкулнало в калта.

Лекарите с повишено внимание и известно напрежение започнали да разчистват бучката, опасявайки се, че там може да има скрито опасно животно. Скоро обаче забелязали малки бодли и лапички и станало ясно, че това е изгубен таралеж. Горкото животно било толкова обвито в кал и пръст, че никой дори не подозирал, че може да е таралеж.

След основно почистване таралежът бил освободен от мръсната си „черупка“, след което го очакваше друга неприятна процедура – къпането. Ветеринарите премахнали последните следи от мръсотията, като внимателно измили всяка една игла. За награда му предложили и вкусна вечеря, която смекчила агресивното му поведение.

Сега животното ще бъде под медицинско наблюдение, преди да бъде освободено в дивата природа. Що се отнася до собственика на кучето, той можел просто да пренебрегне странното откритие, както биха направили мнозина, но постъпил благородно и спасил живота на един нещастен таралеж.

Споделете тази статия с вашите приятели!