Мъж спасява сляпо куче изгубено в гората от седмица, дарява наградата на местния приют

За истинските любители, домашните любимци не са просто животни. Те са третирани като равни членове на семейството, притежаващи право на любов, грижа и внимание също толкова, колкото и хората.

Такъв е и случаят със семейство Коул. Те са горди стопани на 12-годишен сляп лабрадор, Сейдж, който не е нищо друго освен една нежна душа. Представете си тъгата им, разбират, че Сейдж не може да бъде открита, след като случайно избягва от двора. Семейството започва издирване с помощта на хора от квартала. Те разлепили листовки и публикували снимки на Сейдж в социалните мрежи.

Дните се превърнали в седмица, но все още нямало и следа от Сейдж.

Съседът им Дон Естрада бил на разходка из гората, когато забелязва нещо, което първоначално помислил за торба за боклук.

Раздразнен колко безотговорни могат да бъдат хората, когато се приближил, той с изненада установил, че това е животно. За негово ужас осъзнава, че това е Сейдж, а кучето изглеждало безжизнено. Той вече мислел как ще съобщи на семейство Коул, когато Сейдж направила леко движение, което му дало надежда, че кучето все още живо.

Той се спуснал до мястото, където лежала Сейдж и й казал, че е там, за да я спаси. Сейдж била много слаба от липсата на храна и вода, така че се наложило Дон да я пренесе на раменете си, проправяйки бавно нагоре по склона, като междувременно се свързал със свои приятели, които да ги приберат.

Дон незабавно се свързал със семейство Коул, като им съобщил, че връща любимото им куче у дома.

Семейство Коул предлагали награда от 1000 долара на човека, който открие Сейдж, но Дон Естрада отказал парите, като ги помолил вместо това да ги дарят на местния приют за бездомни животни.

Сейдж най-накрая отново била у дома със семейството си. Тя била нахранена, изкъпана и обгрижена, а семейството й се погрижило тя да не изчезне отново от погледа им.

Споделете тази статия с вашите приятели!