Над 20 години отшелник живее в пещера с кучето си създавайки вълшебен подземен свят!

Малцина били чували за скулпторът Ра Полет, който бил познат единствено на хората, които се интересуват от неговото изкуство.

Но през 2014 г. документален филм за художникът е номиниран за “Оскар” – Джефри Кароф създава филма “Копач на пещери”, където запознава със света този необичаен човек.

Изненадващо за мнозина, Ра е самоук скулптор, който има способността да превръща обикновените пещери на щата Ню Мексико в истински шедьоври!

След като преобразява своя собствена пещера и заживява там преди 25 години, майсторът е преобразил 14 пещери, вече е започнал работа по петнадесетата. Ра не наема помощници: той работи сам, а компания му прави неговото вярно куче, което винаги се върти някъде наблизо.

Талантливият творец живее отшелнически живот заедно със своят най-верен другар, кучето Джерард. Мъжът си изкарва прехраната с преобразяването на пещери в жилищни пространства, като тази чудата услуга, не е никак евтина.

За да сътвори тези уникални шедьоври и да усъвършенства пещерите, Ра използва оригинални орнаменти, които създава интуитивно по свой вкус. Майсторът работи изключително с ръчни инструменти.

Някои от реставрациите му достигат височина 12 метра.

2.

Пещера номер 15 трябва да се превърне във връх на творчеството на майстора – най-колосалната и красива.

Искате да се разходите из тези пещери? По-скоро заповядайте на тази виртуална обиколка с нас! Все още не сте имали такова преживяване – гарантираме ви!

4.

5.

Невероятно, нали? Не забравяйте да споделите тази невероятна красота с приятелите си – нека и те да се порадват и да се вдъхновят!

6.

7.

6.

Това е истински шедьовър на един самоук творец!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!