Най-голямата коледна елха в Европа, грейна в Димитровград.

Най-голямата елха в Европа и празнични фоерверки събраха тази събота, 4 декември 2021г. в 17.30ч. малки и големи на церемонията по запалване светлините на елхата в Димитровград.

Коледната елха и цялата празнична украса в града по традиция грейнаха в началото на декември.

Специално организиран за събитието Коледен базар отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници.

Светлините на живата коледна елха в Димитровград ще бъдат запалени на 30  ноември - Хасково - DarikNews.bg

Занаячийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград.

Месни търговци ще предлагат в Занаячийницата ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.

Интересен и атрактивен за всички ще бъде къта Коледа при баба, където жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали.

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво | Община Димитровград

„Предстоят ни най-светлите и чакани празници! Скоро чудото на Рождество ще ни събере с най-близките ни и любими хора и ще ни напомни за онези непреходни ценности, които осмислят живота на всеки човек. Нека топлината, светлината и любовта на тези празници ни зареждат през цялата следваща година!“, обърна се съм своите съграждани кмета.

Коледната елха в Димитровград грейва с нова визия на 5 декември »  Haskovo.Live

Елхата е с височина 28.5м. и е обявена за най-високото живо Коледно дърво в Европа. Тази година тя е украсена с 60 нови светещи топки, 30 светещи капки, над 120 метра блицове и близо 3 000 метра светещи стрингове.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!