Нелечимо болен лъв, се сбогува за последно с жената, която го е отгледала от бебе

Това е Юиптер. Колумбийски лъв, чиято история става изключително популярна в южно американската държава.

Emaciated lion is so weak it cannot even stand | Daily Mail Online

Ана Джулия Торес работи в местния приют за животни. Тя се грижи за повече от 800 животни. Гледа ягуари, тигри, щрауси, крокодили, шимпанзета и други.

Ana Julia Torres, Saviour of the Animals

Жената обожава работата си. Любовта и обаче към Юпитер е нещо специално. Жената винаги е казвала, че има две човешки деца, а Юпитер е нейният трети син. Последните 10 години, връзката им е повече от вълнуваща.

Лъвът бил доведен в резервата като дете, след като активисти го спасяват от ужаса на пътуващия цирк, като лъвчето по него време било използвано в шоута и програми, прекарвайки дните си в нищета и мизерия.

Лъвът се страхувал от хората, но след известно време спечелил доверието на служителите в приюта и се сближил изключително силно с Ана Торес, жената която била неотлъчно до него, преминавайки заедно през всички трудности в краткия му, но достоен живот.

За жалост в последните няколко години, Юпитер се борил от неизлечим вид рак на черния дроб и трябвало да бъде преместен в специализиран приют, който разполага с денонощно медицинско наблюдение.

За жалост ветеринарите усещали края, като според тях на Юпитер не му оставало повече от месец живот, и имал последен шанс да каже сбогом на жената, която се грижела за него и осмисляше живота му.

Кадрите са запечатани от местните медии, като гледката е повече от трогателна, показвайки истинската връзка и любовта между човек и животно.

Лъвът и жената се прегърнали силно. Сцената била толкова емоционална, че просълзила всички служители на резервата и свидетели на тяхното силно приятелство.

Юпитер се борил до последно, но за жалост губи битката в края на 2020 г. Споменът за него обаче е все още жив и живее в сърцето на Ана Джулия Торес, която винаги ще помни своя величествен другар, и тя вярва, че един ден те ще се срещнат отново.