Немска овчарка осинови две отхвърлени лъвчета, кърми ги и ги гледа, като свои

“Няма чужди деца” Тази поговорка се доказва за пореден път от животни, които се грижат за бебета, останали без майка.

Днес ще ви разкажем историята на едно необичайно семейство – немска овчарка и две малки лъвчета.

Немска овчарка от Центъра за диви животни във Владивосток (Русия) осинови две отхвърлени от майка си лъвчета. Кучето, чието име е Сандра, наскоро било родило и така успяло да кърми двете котки.

Решението да изпробват този нестандартен похват било взето от ръководството на парка, след като забелязали, че двете малки лъвчета – мъжко и женско били отхвърлени и наранявани от майката. Според тях млякото на Сандра имало всички нужни хранителни вещества, необходими за изхранването на лъвовете.

Кучето хранеше малките и се грижеше за тях. Пазачите на парка били изненадани, защото по-рано Сандра, не обичала котки, но по неизвестни за хората причини приела малките лъвчета, като свои деца.

Благодарение на майчиното мляко и грижите, хищниците започнали бързо да укрепват.

„Забелязахме, че дори са възприели поведението на Сандра и се държат по начин, който е типичен за кученцата. Лъвчетата дори тичаха около оградата, пазейки територията”, разказват служителите на парка.

След като малките са достатъчно самостоятелни и обучени за дивата природа, от центъра казват, че ще бъдат пуснати на свобода.

Понякога майчината любов е инстинкт, който трудно можем да преборим, така както кучето Сандра, решава да помогне на две малки и нещастни лъвчета.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!