Новородено бебе без жизнени показатели отваря очи след прегръдка от майка си.

Често за майките се казва, че инстинктивно знаят какво е най-добро за децата им. Една майка доказа това в реалния живот, след като предприема критични действия в точния момент, за да спаси живота на своето новородено момченце.

Кейт и Дейвид Огс от Куинсланд, Австралия, правили опити да имат дете от три години. През 2010 г. те получават новината, че скоро ще станат родители на близнаци – момче и момиче.

Двойката били извънредно щастливи и тръпнали в очакване да станат родители. Нещата обаче взимат неочакван обрат, когато Кейт е откарана по спешност в болницата шест месеца след бременността. Ставало дума за преждевременно раждане.

На 25 март 2010 г. Огс посрещнат сина си Джейми, а сестра му Емили го последва две минути по-късно. Близнаците се раждат, но Джейми не издава звук, докато Емили надава силен вик.

Това, което би било момент на празнуване за Кейт и Дейвид, се оказва нещо съвсем различно. Те знаели, че нещата с тяхното момченце не са наред, като се имало предвид атмосферата в болничната стая.

Откровен кадър на Кейт и Дейвид Ог, които се гушкат с близнака си Джейми. | Снимка: Снимка: YouTube.com/J&J - Мексико и Централна Америка

Оказа се, че бебето не диша и няма сърдечен ритъм. В продължение на 20 минути лекарите се опитвали дареанимират сърцето му. Тогава докторът седнал на болничното легло на Кейт и попитал дали тя и съпругът й са избрали име за бебето.

Докторите информирали двойката, че медицинският персонал не е успял да спаси живота на сина им въпреки всички положени усилия. Това, което се случило малко след това, не било нищо повече от чудо, както за семейството, така и за всички служители в отделението.

Кейт Ог на снимката с близнаците си, Джейми и Емили, почиващи на голите й гърди. | Снимка: Снимка: YouTube.com/J&J - Мексико и Централна Америка

Кейт помолила медицинския персонал, дали може да подържи бебето, за да премине по-лесно през всичко това. Говорейки с TODAY за сърцераздирателното преживяване, Кейти разказва :

„Исках да се срещна с него, да го прегърна поне един единствен път. Ние искахме той да знае кои са му родителите и че го обичаме, преди да си отиде завинаги.

След това майката се обърнала ъм съпруга си, и го помолила да свали ризата и да се качи до нея в леглото, за да може да гушнат сина си заедно. Кейт отвила Джейми и го поставила върху гърдите си, а Дейвид се присъединил, за една последна топла прегръдка.

Дейвид Ог на снимка с близнака си Джейми в болницата. | Снимка: YouTube.com/J&J - Мексико и Централна Америка

Скоро след това се случва немислимото, Джейми изревал и бавно отворил очи. След това с малките си ръчички хванал пръста на баща си.

„Молихме го да остане. Казахме му и че има сестричка близнак, за която трябва да се грижи, и колко много чакахме за да го имаме”

Бащата се обажда на лекарите, които първоначално не повярвали, като обяснили, че това, което преживяват, е просто страничен ефект от стреса, докато не установили жизнените показатели на бебето.

Интересното е, че Кейт направила това, което австралийците наричат ​​„кенгуру грижа“ с малкия Джейми. Благодарение на контакта кожа до кожа Кейт накарала бебето си да се затопли, което помогнало за възвръщане на сърдечния му ритъм.

Малкият Джейми вече е пораснал и няма сериозни медицински проблеми, въпреки че е изложен на риск от развитие на церебрална парализа поради мъчителното раждане. Семейството споделили чудодейната история на раждането с Джейми и Емили.

Днес, двете близначета са едни красиви деца и имат братче на име Чарли, което обича да разказва на хората, че по-големите му брат и сестра са родени кльощави и че Джейми първоначално е бил мъртъв, но сега е жив.

Кейт и Дейвид създават онлайн общност, наречена Jamie’s Gift (Подаръкът на Джейми), която помага за набирането на средства за благотворителни организация, посветена на подкрепата на недоносените и болни новородени.