Овчар открива в гората треперещо кученце, след 2 месеца се оказва, че животното не е куче

В къщата на семейство Савин, живеещи в покрайнините на малък руски град, на спокоен живот се радвало кучето Рекса. Един ден, връщайки се от разходка в гората, овчарското куче Рекса дотичала, обаче не сама.

Тя носела в уста кученце, треперещо и мокро от дъжда. Семейството нямало как да остави малкото създание без надзор и го приело, като нов член на дома си.

Изминали два месеца и кученцето, което получило името Тимка, се чувствало добре, играело си активно и изглежда се адаптирало добре към новия си живот. Семейството обаче забелязало някои странности в поведението му. Тимка не само се катерела много добре по дърветата, което било необичайно за куче, но също така не яла от кучешката храна със същия апетит като Рекса.

Решавайки да разберат какво се случва, семейството решили да се свържат с ветеринарния лекар. И резултатите буквално шокирали всички: оказало се, че Тимка не е куче, а млад самур! Очевидно, загубил семейството си, той се оказал сам в гората, където Рекса го открива.

Вместо да изпрати Тимка в зоопарк или в местните служби, семейството решило да създаде най-удобните условия за чудатото животно вкъщи, като му построили малко заграждение в задния двор.

Научни факти : Самурът (Martes zibellina), наричан още собол, е вид хищен бозайник от семейство Порови. Сравнително едър представител на семейството, достигащ 30 – 52 cm дължина на тялото и опашка до 19 cm. Разпространен в Северен Урал, Сибир, Камчатка, най-северните гористи територии на Монголия, Китай и Северна Корея, островите Сахалин и Хокайдо.

Новини - Руски център

Така Рекса и Тимка станали не просто приятели, но и истински участници в една невероятна история, която доказва, че приятелството не познава граници между видовете. Скоро местният вестник дори публикувал статия за тази необичайна двойка и оттогава интересът и възхищението на съседи и журналисти в къщата на Савин не стихват. В крайна сметка сега те са героите в малка местна легенда – за вярно овчарско куче Рекса и нейния неочакван горски приятел Тимка.

Споделете тази статия с вашите приятели!