Погребано живо куче, което приема съдбата си, докато случаен минувач не го открива и променя живота му.

Случаен минувач забеляза странната буца и започва да копае. Под земята открива куче с примка на врата. За щастие той успява да спаси животното.

Когато си мислиш, че си видял всичко и че човешката злоба има някакви граници, се случва нещо подобно. Педро Динис разхождал кучето си в предградието на Париж, в Кариер сюр Сен, когато вижда странна буца в земята. Когато се приближил, той разбрал, че тази буца всъщност е глава на куче… погребано живо.

Не вярвайки на това, което вижда пред себе си, той се втурва да изкопае горкото животно, което изглеждало уморено и слабо. Той нямал представа колко време е прекарало животното там заровено в пясъка.

Докато клетото пале се опитвало да се освободи от капана, домашното куче на Педро се погрижило с ласки да успокои животното и да го увери, че всичко ще бъде наред, и че е в сигурни ръце.

Без заглавие-2

Мъжът продължил да копае и малко по малко започнал да вижда лапите на животното.

Без заглавие-3

След като Педро и кучето му, успяват да извадят животното от окопа, мъжът й дал вода. Горката била много дехидратирана.

Ядосан от това, на което се натъкнал, Динис качил снимките във Facebook, презирайки този акт на жестокост и подчертавайки, че има закони, които могат да осъдят човек на до 2 години затвор и да го принудят да плати глоба от 30 000 евро в случаи на жестокост към животните.

Историята му взривява социалните мрежи и в крайна сметка Динис имал за какво да празнува: благодарение на чипа на кучето твластите успяват да открият собственика, който бил арестуван в дома му.

По време на съдебния процес, стопанинът отрича да го е направил, но правосъдието било безмилостно. По време на съдебното заседание собственикът на кучето посочил, че тя е избягала от дома си, но властите не му повярвали. Кучето му било на 10 години и имал тежък случай на артрит, така че версията му просто не била убедителна.

Мъжът бил съден по обвинения в жестокост към животните.

Понякога не осъзнаваме колко зли могат да бъдат хората, но доброто е също толкова силно и е навсякъде около нас и въпреки, че понякога мислим, че губим битката, бъдете сигурни, че любовта, състраданието и емпатията ще спаси света и ще е винаги с едни гърди напред.

img_6711

Днес кученцето се възстановява и е в любящо приемно семейство, където ще прекара достойно остатъка от дните си, заобиколено от грижа и щастие.

Споделете тази статия с вашите приятели!