Приятелката на Киану Рийвс разкри защо е приела белите си коси и отказа да се боядиса

Казват, че честото боядисване на косата може да причини рак на гърдата. Тя иска да го избегне.

Когато Киану Рийвс реши публично да потвърди връзката си с Александра Грант, социалните мрежи гръмнаха, особено когато бяха забелязани да се държат за ръце и да се прегръщат публично ,без страх от папараците. Наслаждавайки се напълно на любовта си.

Въпреки това, че много от нас се радват да видят Киану щастлив и влюбен, има доста критици, които искат да създадат лошо настроение у новата му приятелка. И то по най-абсурдната причина от всички: цвета на косата й.

Оказва се, че Александра отказва да боядисва косата си и да прикрива белите си коси, но за някои фенове това се оказа повод за подигравки и дори коментари, че тя е „твърде стара“ за Киану.

А причината художничката да не боядисва косата си е наистина доста поучителна и дори е нещо, върху което много от нас трябва да се замислят.

Чрез публикация в Instagram актрисата споделя основната причина, поради която боите не трябва да докосват косата й.

„Ракът на гърдата е свързан с трайната боя за коса и релаксантите, в проучване на над 50 хиляди жени“

По принцип редовното боядисване и химическите процеси за боядисване или изправяне на косата са пряко свързани с развитието на рак на гърдата, съобщава Newsweek.

„След 30-те си години оставих косата си да остане натурална. Обичам и подкрепям всяка жена, която избира как да изглежда на всяка възраст, но ако жените се ръководят от стандартите за красота, тогава нека поговорим за тези стандарти.”

Тя споделя, че сивата й коса е започнала да се появява на двайсет години и е боядисвала косата си много пъти, докато вече не можела да понася миризмата и токсичността на този вид козметични продукти.

Това е доста убедителна причина. Може би всеки от нас трябва да се замисли.