Самотен баща няма ръце и крака, но успява да отгледа дъщерите си: „Той е най-добрият баща на света“

„Когато бях на 4 месеца, майка ми ни изостави. Сега съм на 26 години, а по-голямата ми сестра е на 29. Баща ми и баба ми се грижеха за нас през всичкото това време”, казва най-малката му дъщеря.

Със сигурност любовта, кара родителите да правят всичко за децата си. Те дават немислимото, дори да нямат много, точно както Пабло Акуня, 60-годишен мъж от Парагвай, който няма долни или горни крайници, но това никога не е било фактор при отглеждането на двете му дъщери.

В допълнение към неговите увреждания, светът на Пабло се срива, когато майката на малките момичета ги изоставя, когато най-малката му дъщеря е само на няколко месеца. Това не го спира, защото желанието му било да отгледа децата си.

Така и стана, защото нищо не им е липсвало. Той използва количка, за да се придвижва, тъй като няма ръце и крака, но няма съмнение, че има огромно сърце.

„Моят баща е моят свят. Той е мой приятел, довереник и за мен е най-добрият баща на света. Ето защо напуснах живота си в Аржентина и се върнах в Парагвай, за да мога да се грижа за него, защото баба ми е вече стара и изнемогва в грижите“, каза Елида , най-малката дъщеря на Пабло, в разговор с Crónica .

„Той не може да се движи сам , зависи от друг човек дори да отиде до тоалетната, но може да отговори на мобилния си телефон, като набере с носа си и също така използва дистанционното на телевизора по същия начин“

Така както Пабло прави всяка възможна саможертва за дъщерите си, когато били малки, сега те му връщат услугата. Елида знае това много добре, тя била едномесечно бебе, когато майка й ги напуска и цялата отговорност била оставена на Пабло.

„Когато бях на четири месеца, майка ми ни изостави. Сега съм на 26 години, а по-голямата ми сестра е на 29 години.„ Баща ми и баба ми се грижеха за нас“, казва тя.

„Никога не съм виждала баща си тъжен. Винаги е щастлив и ми дава много мъдри съвети, въпреки че никога не е ходил на училище. Той е много интелигентен човек, възхищавам му се. „Той е най-добрият баща на света“

За щастие, въпреки възрастта си, той мъжът не е страдал от друго заболяване и като цяло е в добро здраве . Нещо, което Пабло все още се надява да постигне през живота си, е да има своя собствена къща, за която е нужно още съвсем малко.

„Най-съкровеното желание на баща ми е да има собствена къща. Живеем под наем, собственикът на къщата, в която живеем, иска да ни я продаде, цената е 95 милиона (гуарани). Това, от което се нуждаем в този момент, са 8 милиона (гуарани, еквивалентни на 2000 лева), за да сбъднем мечтата му“, казва Елида .

История, която успява да вдъхнови както жителите на Гуарани, така и хора по целия свят. Днес има много бащи, които оставят майката да се грижи за децата, които намират хиляди извинения, но никога отговорност.

С малкото, което има, както финансово, така и с ограниченията си, той е намерил начин да направи твърде много за семейството и близките си.

Споделете тази статия с вашите приятели!