Самотен орел в резерват мъти камък, докато служители не го заменят с яйце

Белоглав орел на име Мърфи живее в заграден резерват от десетилетия, настанявайки се там в края на 90-те години.

С течение на времето орелът започнал да се чувства изключително самотен и мътел камъни, сякаш били яйца. Ситуацията ескалирала за няколко седмици, след като птицата всячески се опитвала да излюпи каменните образувания, докато служителите на резервата не взели крайното решение и разменили камъчето с истинско яйце на скален орел, инсталирали камери и започнали да наблюдават отблизо какво ще се случи.

Орелът Мърфи пристигнал в резервата с наранено крило и въпреки грижите и опитите на персонала, крилото му никога не зараснало напълно. В резултат на това орелът свикнал с присъствието на хора, но така и не успял да се справи с чувството на самота.

Оказало се, че орелът се среща със себеподобните си в твърде късен етап от живота и не знаел как да общува правилно с други птици от своя вид. Въпреки всички тези години на самота, сякаш птицата копнеела истински за семейство, откривайки бели кръгли камъни подобни на яйца и ги мътела, надявайки се искрено на потомство.

В дивата природа обаче, белоглавите орли споделят родителските задължения и поведението на Мърфи, макар и да изглеждало странно, все още било в съответствие с естествените им инстинкти. Но чувството за самота било по-силно, и Мърфи отчаяно се нуждаел от свое собствено семейство.

Виждайки раздразнението му и невъзможността да създаде потомството, служителите на резервата решават да се намесят. Случайно в резервата било донесено яйце на скален орел, оставено в току-що изоставено гнездо. Пазачите внимателно извадили камъка от гнездото на Мърфи и го заменили с яйце.

Дни по-късно орленцето се излюпило и Мърфи веднага влязъл в ролята на предан родител. Той се грижел за бебето като примерен баща и се държал превъзходно.

Сякаш щастието озарило дните на клетия орел и блясъка в очите му не останал незабелязан от всички посетители и служители на резервата.

След като орлето порасне и укрепне, се планира да бъде освободено, за да може да се върне в природата. Най-вероятно обаче Мърфи ще остане да живее в резервата, където вече е намерил своето място и се озовал в ролята на грижовен родител, а някой ден може отново щъркела да му донесе ново яйце, което той да излюпи с цялата любов, която притежава.

Понякога забравяме, че природата има своя начин да ни покаже ценностите в живота. Семейството и това да има на кого да даряваш любовта и грижите са едно от най-важните неща на света, дори за един обокновен белогав орел.