Слон, който е загубил майка си, всеки ден намира утеха в прегръдките на щраус

Хората има много да учат за истинското приятелство и лоялност от животните, днес такъв пример ще ни даде историята за осиротяло слонче на име Джото и неговият другар щраус.

Когато слончето било само на месец, то по небрежност паднало в кладенец, от който било невъзможно да излезе само. Роднините му също не успели да му помогнат, така че просто си тръгнали, оставяйки го на произвола на съдбата.

Слончето било открито силно обезводнено и на предела на силите си от спасителя на животни от Wildlife Trust Дейвид Шелдрик.

Животното е изпратено в приют в Кения. Там му дават името Джото. По същото време в приюта за животни е доведен щраусът Пеа. Колкото и странно да звучи, напълно различни видове животни се превръщат в най-добри приятели.

От първия ден, в който двойката се срещат, те стават неразделни приятели и на служителите на приюта им е трудно да ги засекат отделно, те просто били винаги заедно. Те не само играли заедно, но дори нощували един до друг. Те също обичали да се гушкат.

Когато животните навършат пълнолетие и са готови да посрещнат предизвикателствата на суровата савана, те ще бъдат освободени в природата.

Понякога животните ни учат на състрадание и съпричастност, така както два напълно различни животински вида, успяват да утешат ранените си сърца.