Спасиха 170 бели лисици от китайска ферма за кожи и ги настаниха в двора на будистки храм.

Десетки лисици бяха спасени от китайска ферма за кожи и получиха нов дом в будистки манастир.

Активистката Карън Гифорд прекарва последните няколко седмици в документиране на спасителната инициатива в поредица от видеоклипове във Facebook, които бяха споделени от жена на име BoHe.

Fox Saved From A Fur Farm Celebrates Its First Christmas Out Of Tiny Cage |  Bored Panda

BoHe е един от доброволците, които помагат за спасяването на 174 бели лисици, които били отглеждани и развъждани в местна ферма за кожи. Жената управлява местно убежище за кучета, което е дом на над 2400 четириноги, много от които според съобщенията са били спасени от търговията с кучешко месо.

Поради липса на приходи, фермата за кожи се готвела да затвори вратите си и да се отърве от ненужните лисици – но след като обитателите на будистката градина за кърмачета Джилин в Мудандзян разбрали, че животните се нуждаят от помощ, изявили желание да приветстват съществата в тяхната собственост.

Over 170 white foxes rescued from a Chinese fur farm, find new home at a  Buddhist monastery – i-believe

В първата от публикациите на Гифорд във Фейсбук могат да се видят лисиците пристигащи в клетки до камиона. Един ден по-късно Гифорд публикува актуализация , в която могат да се видят как лисиците се наслаждават на първите си стъпки отвъд металните решетки.

Животните ще останат в огромния двор на манастира, докато доброволците успеят да построят постоянен подслон.

„Благодаря на всички прекрасни поддръжници! Сигурен съм, че сърцата ви се изпълват, като гледате тези видеоклипове и будисткия монах, стоящ сред свободните лисици в градината“, пише Гифорд.

Полярната лисица , наричана още песец , е бозайник от семейство Кучеви . Срещат се в цяла Арктика , в субарктичните и алпийски зони , а също и в планинските части на Скандинавия.

Лисиците с бяла цветова схема имат бял кожух през зимата и кафяв през лятото , а тези със синя са светлосиви през зимата и със синкав отенък през лятото .
Дължината на тялото на полярната лисица е около 50 – 60 см . Има дълга 30 см. опашка и обикновено тежи между 3 и 6 кг . Има гъста козина на стъпалата си , което й позволява да ограничи загубата на топлина , стъпвайки по снега , и подобрява сцеплението .