Съпруга е объркана, когато мъжът й тича до кофа за боклук и прегръща бездомник със сълзи на очи

Загрижена съпруга е ужасена, след като вижда как съпругът й прегръща мръсен бездомник, който току-що е ял храна от контейнер за боклук. Това, което научава за мъжа, ще я изненада още повече.

Анна и Роджър бяха женени от 25 години. Анна работеше като училищен администратор, докато Роджър беше най-добрият строител в града.

На 25-ата си годишнина двойката реши да я отпразнува с родителите на Роджър в новия им дом. Роджър беше приключил работа късно този ден и беше много гладен. Докато караше, той вече си представяше вечерята, особено невероятното барбекю на баща му.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

На няколко километра от къщата на родителите си, Роджър забеляза бездомен мъж, търсещ храна из боклука. „Как може някой да яде храна от контейнер за боклук?“ – каза той тихо, като направи гримаса. Той наблюдаваше мъжа внимателно, докато не разпозна якето му.

Роджър веднага спря колата, изненадвайки жена си. “Къде отиваш, скъпи?” — извика тя, когато той излезе от колата.

Роджър се приближи до бездомника. — Чичо Брус? каза той. Бездомникът се обърна и очите на Роджър се напълниха със сълзи. Той придърпа бездомника към себе си и го прегърна.

Ана гледаше от колата и беше шокирана. Току-що беше изпрала бялата риза на съпруга си и сега той прегръщаше мръсен бездомник. “Какво си мисли че прави?! Родителите му ще си помислят, че съм го пуснала от къщата мръсен и миризлив!” гледаше с ужас тя.

Какво трябваше да каже на родителите му? Тя потърси в колата парфюм и изпита облекчение, когато намери един в чантата си.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

— Чичо Брус! „Мислех, че си мъртъв“, изпищя Роджър, плачейки. Бездомникът го погледна объркано и Роджър осъзна, че мъжът не го разпознава.

„Аз съм, Роджър „гвоздеят!“ Помниш ли ме?” попита той.

Тогава, сякаш клетия мъж току-що беше видял призрак, бездомникът изхлипа и прегърна Роджър. — Роджър — извика той. — Толкова се радвам да те видя.

Роджър доведе бездомника до колата, за да му представи Анна. Той разкри, че чичо Брус го срещнал на улицата, когато бил дете. „Той беше човекът, който спаси живота ми, Анна. Той ме нахрани и ме приюти, докато се почувствам готов да се настаня в сиропиталището.“

„Чичо Брус ме научи как да строя. Той посещаваше сиропиталището, където живеех, и ме учеше как да работя с прости строителни инструменти. Дори ми даде прякора „гвоздеят“, защото много обичах да кова разни неща“, каза Роджър развълнувано на жена си.

Анна се чувстваше ужасно, че бе осъдила бездомника. Тя му се усмихна, преди да му благодари, че е бил до съпруга й в най-трудния период от живота му.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

„Беше ми като баща, чичо Брус, но ти просто спря да идваш един ден. Какво се случи?“ — попита Роджър.

„Съжалявам, синко. Не исках да се сбогувам с теб, защото знаех, че ще боли твърде много. Напуснах града, за да работя и да печеля достатъчно. В крайна сметка работих твърде много и това се отрази на здравето ми“, разкри чичо Брус. „Скоро вече не бях достатъчно силен, за да работя. Парите ми бавно се изчерпаха, тъй като имах толкова много сметки за плащане. След това не можах да си намеря работа и се озовах на улицата. Никога не съм мислил, че ще те видя отново.”

Роджър се чувстваше ужасно, че Брус е претърпял такава съдба. Роджър му разкри, че след време добра двойка в крайна сметка го е осиновила и го измъкнала от сиропиталището.

„Моите осиновители са изключително мили и съм благодарен, че ги срещнах, но винаги нещо ми липсваше, чичо Брус, защото те чувствах като баща“, призна Роджър. Възрастният мъж се разплака, почти виновен, че е изоставил Роджър, когато най-много се нуждаел от него.

Същата вечер Роджър реши да заведе чичо Брус на вечеря в дома на родителите си. Те хапнаха добре заедно и преди да се приберат вкъщи, Роджър разкри, че той и Ана биха били щастливи да остане при тях.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

„Можем да ти построим малка къщичка в нашия огромен двор, където да имаш свое собствено удобно място“, каза му Роджър. Анна с радост се съгласи, горда, че съпругът й прави нещо толкова щедро за друг човек.

След като Брус се установи в дома им, Роджър се погрижи да го заведе при най-добрите лекари, където беше лекуван, след като не е получавал медицинска помощ в продължение на години.

Оттогава чичо Брус се превърна в част от семейството на Роджър и Анна. Те запознаха децата си с него и с времето малчуганите започнаха да го приемат, като един от дядовците си.

Понякога съдбата ни отвежда до немислими места, някои красиви, други ужасни, но най-важния урок, който можем да научим от тази красива история е…

Никога не забравяйте тези, които са ви помогнали.

Споделете тази статия с вашите приятели!