Пенсионерка живуща в панелен блок създаде най-прекрасната междублокова градина (Снимки)

64-годишната Кристина Шениаускене от Литва и нейните съседи нашумяха с впечатляващата си градина пред блока, в който живеят.

„Работя за комплиментите“, казва хитрата жена пред местната телевизия. „През живота си никога не съм получавала толкова много комплименти, колкото сега“, добави тя. Всеки ден тя прекарва някъде от 5 до 6 часа, работейки върху 60 различни растения в градината, като получава помощ от всички живущи в блока, както и от съседните.

Kristina Šeniauskienė - YouTube

Започва да се грижи за градината преди 11 години. „Когато работя навън с цветята, не чувствам никаква болка“, казва тя.

„Но когато се върна, легна в леглото си, тялото ми започва да ме боли. Така че се чувствам по-добре тук (навън). Точно както в детството – не искам да се прибирам вкъщи вечер, а да стоя до късно“, добави тя с усмивка.

Нещо повече, Кристина не лежи на стари лаври – всяка година нейната цветна градинка продължава да се развива и обогатява, ставайки все по-впечатляваща. „Миналата година ми хрумна дворът да се разширява не само по дължина, но и нагоре. Създадох триетажна торта с цветя!“, казва тя.

2.

3.

Šalia Vilniaus daugiabučio – vienos moters prižiūrimas rojaus sodas

„Всяка година Кристина измисля нови композиции“, казва един съсед пред местната новинарска станция. „Идваме тук и всичко е, като в някакъв музей на цветята”

ТЕКСТ : MOZACHE

Споделете тази статия с вашите приятели!