Сурова пуйка или торта? Британски пекар създаде торта, която подлуди интернет.

Някои я наричат ​​сладкарката от ада, други – дяволски гений, но едно е сигурно – Сара Харди има адски талант. Този британски пекар има най-уникалните, най-изчанчените, най-щурите и най-странните идеи за сладкиши и торти, които някога сте виждали. Искате ли шоколад, който прилича на човешки мозък? Имате го! Искате ли нещо сладко, което прилича точно на сърце на прасе? Обади се на Сара! „Обичам това, което правя. Ставам любопитна и създавам интригуващи неща от вкусен шоколад и това ме прави щастлива.

“Правя неща, които не са вкусни… и тогава всички се изненадват от вкуса. Това е определено нещо уникално“, пише Сара на официалната си страница The Edible Museum .

На хората им е трудно да повярват, че тази торта не е истинска сурова пуешка

Въпреки че името на Сара Харди е известно от дълго време на тези, които се занимават с печене, тя съвсем наскоро взриви социалните мрежи със своята сурова пуешка торта. Звучи точно както изглежда – доста отвратително, но, Боже, о, толкова вкусно! „Преди бях любител скулптор и когато се появиха децата, спрях да практикувам хобито си, но в крайна сметка ми помогна да сътворявам сладките изделия, които правя с толкова любов. Обичам работата си!“ разказва Сара.

На хората им е трудно да повярват, че тази торта не е истинска сурова пуешка

Както вероятно вече сте разбрали, тази пуйка не е това, което изглежда, защото тази леко отблъскваща на вид сурова птица всъщност е щателно декорирана торта.

На хората им е трудно да повярват, че тази торта не е истинска сурова пуешка

Това реалистично произведение на изкуството е направено от четири слоя блат, покрит с глазура от маслен крем, който придава на тортата реалистичен розов цвят на кожата.

За да създаде впечатление за изскубана кожа, Сара прави малки точки от марципан по цялата торта. Това е финалният слой върху пуйката, след което Сара поставя връв около краката на пуйката и рисува още някои детайли с ядлива боя.

Ето и още някои произведения на Сара Харди, които със сигурност ще ви впечатлят с реалистичния си дизайн :

2.

3.

4.

Everyone's freaked out about these unsettlingly realistic dog cakes - BBC  Three

Споделете тази статия с вашите приятели!