Трогателните и искрени признания на принц Хари за своята майка, принцеса Даяна

Както всички знаем, той беше само на 12 години, когато принцеса Даяна почина и дълги години след това никога не е говорил с никого за чувствата си.

Принц Хари и принц Уилям са основатели на новата инициатива. Те я започнаха преди около две-три години и я покровителстват като официални представители на кралското семейство.

Говорим за програма за психично здраве; под егидата на грижата за психичното здраве принцовете отварят болнични отделения, психиатрични клиники, учебни центрове и др. И, призовавайки всички да говорят, да говорят повече за това как се чувстват, самите те преди всичко се опитват да станат по-отворени към хората. Ето най-емоционалните цитати на принц Хари за майка му. Както знаете, той беше само на 12 години, когато принцеса Даяна почина и дълги години след това никога не е говорил с никого за чувствата си.

„Ако знаех, че това нейно обаждане от Париж е последното, щях да й кажа много повече, отколкото тогава. Бих й казал всичко. Беше твърде кратък разговор и съжалявам за това до края на живота си и винаги ще съжалявам.”

„Мога с увереност да кажа, че загубата на майка ми на 12-годишна възраст затвори емоциите ми за следващите 20 години и това оказа сериозно влияние върху личния ми живот и работата ми.“

„Сега съжалявам, че през първите 30 години от живота си не говорих с никого за това, което ме тревожеше, особено за майка ми. Никога не съм говорил за това”

„Сега знам, че да говориш за проблемите си на глас е огромен плюс, а огромен минус е да ги таиш в самия себе си. Не само за вас, но и за всички около вас. Мълчиш и се превръщаш в проблем. Бях проблем през цялата си младост, моите двадесет години. Просто не успявах да се справя”

„Когато тя почина, се създаде зейнала празнота не само около мен и Уилям, но и около всички хора, които обичаха майка ни. Всичко, което искам, е да се опитам да запълня тази празнота и ако успея дори малко, съм щастлив. Разбирам, че до края на живота си ще се опитвам да запълня тази празнина. И Уилям също“

„Тя беше наш закрилник, пазител и приятел. Тя нито веднъж не позволи да се разклати вярата ни в нея и любовта ни към нея. Тя се скри за всички, освен за брат ми и мен. Зад светкавиците на камерите за нас двамата тя беше просто майка, най-добрата майка на света.”