Учените разбраха какво сънуват кучетата, и това откритие ни трогна до сълзи.

Всеки, който има куче, ще бъде запознат със забавната гледка на любимия си домашен любимец, който трескаво движи лапите си, докато спи, сякаш преследва въображаема котка. Но за какво всъщност сънуват кучетата? Може би това е вкусна храна или любимите им играчки? Учени от Харвард наскоро намериха отговора на този завладяващ въпрос. С удоволствие ще споделим отговора с вас – той ни развълнува до сълзи!

1-15

Според последните изследвания кучетата често сънуват хората, към които са най-привързани – тоест техните стопани. Ето обяснение от д-р Дейрдре Барет: “Хората сънуват за това, което най-много ги е развълнувало през деня, но в неясен и нелогичен формат. Нямаме причина да вярваме, че животните са по-различни. Като се има предвид, че кучетата могат да се привържат изключително много към хората, тогава най-вероятно вашият домашен любимец сънува лицето ти, миризмата ти и колко те радва. Алтернативно кучето ти може да сънува, че прави нещо, което те дразни. ”

hong soo lee (@molls6) / Twitter

Както може да се очаква, хората не са останали безразлични, когато са чули тази новина, и са започнали да качват снимки на своите спящи домашни любимци заедно с емоционални коментари. Много хора са толкова трогнати от разкритието, че домашният им любимец сънува за тях, че просто не могат да сдържат сълзите си. И всички можем да разберем защо. Толкова мило е да знаеш, че кучето ти остава напълно отдадено на теб дори когато спи!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!