В младостта си легендарният комик Луи дьо Фюнес е бил виртуозен музикант

На младини легендата на френското кино Луи дьо Фюнес изгражда кариера на пианист: свири в барове в парижкия квартал Пигал, където се намират бордеите и известното кабаре Мулен Руж.

Посетителите идвали не само за да слушат талантливия музикант, който между другото бил самоук, но и да гледат виртуозното му изпълнение, което било придружено с изразителни изражения на лицето (типични за него през актьорската му кариера).

Photos Histoires в X: „Louis de Funes, quand il était pianiste de bar, vers  1943 #histoire #cinema https://t.co/KlnIlKav1J“ / X

През 1939 г. Луис е призован в армията, но е изпратен обратно само месец по-късно. Заради крехкото му телосложение и постоянна кашлица лекарите решават, че 27-годишният наборник е болен от туберкулоза.

Всъщност Дьо Фюнес пушел много, защото скърбял за загубата на брат си Шарл, който бил убит от нацистите във войната през същата година, поради което страдал от интензивна кашлица. Въпреки ниския си ръст и не особено привлекателния си външен вид, Луи дьо Фюнес бил много чаровен и обичал красивите жени.

Луи дьо Фюнес извън екрана бил скъперник и темерут? | Impressio.dir.bg

Въпреки това актьорът е женен само два пъти. Той се жени за първи път на 22 години и се разделя със съпругата си 6 години по-късно. С втората си съпруга Жана Августина живеят заедно 40 години, до смъртта на актьора. До сетния му дъх, тя остава любовта на живота му. Актьорската кариера на комика включва повече от 130 невероятни роли, които са добре познати на българската публика с тънкия хумор и динамика в актьорската игра на харизматичния французин.

Луи дьо Фюнес е най-великият френски комик за 20-ти век, той остава в историята като човек, разсмивал целия свят. Поклон!