Ветеринар от София отказа да евтанизира коте със специални потребности, търсят му дом

Красиво коте си търси спешно дом.

Ето какво сподели ветеринарната лекарка Катрин Ивайлова от “Ветеринарен кабинет Ника Вет” във фейсбук.

“Здравейте, аз съм ветеринарен лекар и вчера ,при мен дойде жена ,която искаше да евтаназира котката си , защото мъжът ѝ тази нощ е починал и тя не можела да се грижи за него! Котето е претърпяло инцидент преди време, било е ухапано от куче, поне така казва тя и сега е с парализирани задни крачета.

Но котето е прекрасно ,на 4 г. мъжко ,с изключение на това е в перфектно здраве , може да се движи съвсем добре на предните крака и също така добре си помага с задните.

Аз твърдо отказах евтаназия ,както и моите колеги ,защото то не е за евтаназия и може да живее и да бъде прекрасен любимец .Жената си тръгна , явно в търсене на друго място ,където да го евтаназират, но аз не можах да допусна това догоних я и ѝ казах да ми даде котето.

В крайна сметка го взех. Пуснах му троен тест за инфекциозни заболявания и е отрицателен. Обезпаразитих го вътрешно и външно, беше пълен с бълхи. Прибрах си го вкъщи, много е стресиран , но бях щастлива че съм спасила ,тази душичка и съм решена да му намеря стопани ,които ще го обичат както заслужава!

Вкъщи съм с хамелеон, куче и котка ,много се хъскат с котката ми сега съм ги отделила в различни стаи , но положението е страшно ,при засичане от страна на моята котка.

Търсят се хора ,които ще обичат и ще се грижат за тази душица , аз дотогава няма да го оставя!
Със сигурност , ще бъда внимателна с избора на стопанин!
Благодаря ви, Разпространявайте!”

Всеки, който има желание да помогне може да се свърже с лекарката чрез нейния фейсбук профил ТУК

Споделете с вашите приятели!