Ветеринар взима парите за евтаназия на домашни любимци, вместо това ги лекува и търси нов дом.

Баграт Агажанов става известен благодарение на скандал, който се развихря в Русия.

Мъжът работи като ветеринарен лекар в град Челябинск, като от няколко години решава да лекува и намира нов дом на животните, които са му довеждани за приспиване, но на които може да се помогне и могат да бъдат спасени.

Ветеринарният лекар спасявал живота им, лекувал ги и им давал втори шанс, като има намирал дом и любящи стопани, но се оказва, че има наказание за такова благородно дело!

Младият мъж поддържа блог в социалните мрежи, където търси нови стопани за животните, след като Анна Разинова, която се нарича адвокат по правата на животните от Санкт Петербург, пише за него в “Комсомолская правда” и подава жалба за него във Ветеринарния съюз на Русия и местната прокуратура. Разинова твърди, че Агажанов е мошеник, получавал пари за евтаназия от собствениците и не е извършвал уговорената услуга.

Струва си да се отбележи, че именно адвокатката Анна Разинова оправда масовото отравяне на бездомни животни с химикали, вярвайки, че не може да има наказание за това, защото не е доказано, че животните страдат.

Ветеринарният лекар казва, че всички средства, получени от собствениците на животните, отиват за лечението на домашните любимци. Собствениците подписватли споразумение с клиниката за евтаназия, в което напълно се отказват от правата на животните и клиниката има право да се разпорежда с тях по своя преценка.

Според законите в страната ветеринарният лекар наистина е действал неправомерно, но има ли закон, който може да накаже човек спасил душата на едно невинно живо същество?

Това черно коте е едно от онези, които са били дарени с нов живот благодарение на помощта на Баграт. Загледайте се в тези очи, може ли човек просто да ги затвори завинаги, когато знае, че има шанс да радват някой любящ стопанин още дълги години?!

Сред разразяването на скандала, много обикновени хора и известни личности заявяват подкрепата си в защита на ветеринарния лекар.

След разговор с депутат от “Държавна дума”, ръководител на комисията по екология Владимир Бурматов, който също се застъпва за ветеринарния лекар в Челябинск, адвокатката Разинова оттегля жалбата.

Понякога не виждаме истинските герои в нашия живот, те са скрити и правят добро без жажда за слава или одобрение.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!