Всеки ден котка посещава магазин за риба с листо в уста, местните разбрали каква е причината…

Джо Кориган притежава рибен магазин в източен Ню Хемпшир, където продава всякакъв вид рибни деликатеси.

В магазина му започнала да идва бездомна котка, като в това нямало нищо странно все пак рибата е любима храна за косматковците, но чудното било, че всеки път, когато се появявала пред витрината, котката носела листо в уста.

Забелязвайки за първи път поведението на котката, това накарало мъжа да се усмихне, но когато тази сцена започнала да се повтаря всеки ден, Джо осъзнал, че котката носи листа с причина.

Животното явно забелязало как хората плащат за покупките си в рибния магазин и решило, че ако донесе нещо подобно на „хартийките“, които другите използват, може да получи храна за това.

Всеки ден котката идвала в магазина и носила красиви листа, за да “плати” за остатъците от риба, с които магазинерът с добро сърце редовно я гощавал.

Джо заснел няколко видеоклипа със своя необичаен клиент и ги публикувал в социалните мрежи.

„Не ми остава нищо друго, освен да приема едно листо като плащане за рибата. Бих искал да вярвам, че единствено котката ще използва такъв необичаен метод на плащане сред моите клиенти “, пише шеговито собственикът на магазина.

Сред коментарите в социалните мрежи, хората споделят, че са се сблъсквали и преди с подобно поведение на котки, като не било необичайно четириногите да носят нещо в замяна за лакомство.

Понякога не смятаме животните около нас за интелигентни, но трябва да знаем, че не само ние чувстваме, обичаме и скърбим, тъй както едно обикновено бездомно коте намерило начин да си изкарва малко рибка, като плаща за нея с добре подбрани и грижливо поднесени листа.

Споделете тази история с вашите приятели!