Всеотдайна котка преотстъпи леглото си на новородени патенца и тяхната майка

Когато семейство патици внезапно се появи в градината на домашната котка Тимофей, котешкият му живот придоби нов смисъл. Една майка патица на име Марта доведе своите патенца със себе си. Пиленцата бяха малки и изглеждаха уморени.

Марта и патетата се приближили до Тимофей, който по това време си почивал на леглото. Първоначално котката изглеждаше някак изненадана и дори леко раздразнена, че някой решава да прекъсне почивката й. Но като видяла децата, настроението й моментално се променило.

Марта, въпреки че беше птица, показала удивителни инстинкти и интелект. Тя изписка кротко, сякаш искаше да попита, дали може малките да се настанят на леглото. Патетата все пак имаха нужда от почивка.

Тимофей погледнал майката и нейните патета и някак изведнъж усетил, че сега не е моментът да бъде егоист. Той бавно се изправил, протегнал се и като един истински джентълмен отстъпил дивана си на новите гости.

Марта погледна котката с благодарност и всичките шест патета легнаха блажени на мекото легло. Патетата веднага видимо се отпуснали и дори заспали почти моментално.

Тимофей, легнал до дивана, наблюдавайки тази идилична картина. В един момент котаракът осъзна, че щастието може да бъде в много прости неща: в едно меко легло и благодарния поглед на мама.

Въпреки че били напълно различни видове, тяхното приятелство ни напомня, че добротата не познава граници.