Японските фенове останали да изчистят боклуците по трибуните след първия мач в Катар! (Видео)

Японските фенове го направиха отново на Световното първенство през 2022 г. в Катар, като почистиха стадионa след мач – в който техният отбор дори не участваше.

Японски фенове, облечени в националните цветове на Япония, останаха, за да съберат боклука, включително оставените опаковки от храна и бутилки, за да ги изхвърлят в торбички.

Japanese fans clean up Qatar stadium after World Cup match even though Japan  team wasn't playing - Mothership.SG - News from Singapore, Asia and around  the world

Японците дори вдигнали смачканите знамена на Катар и Еквадор от земята и ги наредили старателно по седалките след откриващия мач между двете страни.

Японците казаха, че двете знамена „всяват уважение“.

Кадрите на японците, които правят всичко това, са заснети от инфлуенсъра Омар Ал-Фарук от Бахрейн.

Japanese fans video of cleaning Al Bayt Stadium goes viral | The Peninsula  Qatar

“Това дори не беше техен двубой. Чувал съм, за културата на японците, но никога не съм очаквал да видя всичко това.” казва Ал-Фарук.

Когато Ал-Фарук попитал японец какво ги е накарало да почистят, отговорът бил: “Японците никога не оставят боклук след тях, това е заложено в нашата култура и религия.”

Японците направиха същото по време на Мондиал 2018 в Русия.

Önder Aysal yeni yıl rıhtım japan fans clean up stadium - ntfsa.org

Въпреки загубата с 3-2 при дузпи от Белгия, привържениците на японския футболен отбор бяха видени да събират боклук и да почистват седалките на Ростов Арена.

Японският отбор дори почисти съблекалнята в Русия и остави благодарствена бележка.

Оттогава японците са спечелили широка похвала за своите граждански нагласи.

Ето и цялото видео :

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!