Ястреб опитва да отмъкне пиле, но приятелите му петела и козата се втурват на помощ (Видео)

Видео споделено в социалните мрежи ни доказва за пореден път колко интелигентни и предани могат да бъдат животните

Кокошката на фермер била заета да си кълве спокойно зрънца, когато внезапно ястреб се спуска върху нея от небето. Но спасението дошло бързо: камера, монтирана в къщата на фермера Джап Битс близо до Амстердам, Нидерландия заснема цялата сцена, в която коза и петел влизат в битка с хищна птица за да спасят своята приятелка.

Фермерът споделя вълнуващото видео онлайн, като историята добива широк отзвук в страната на лалетата.

Mr Beets confirmed that the chicken (both pictured) escaped with minor injuries, adding that it was the third attack on his chickens by a bird of prey in seven years

Мъжът монтирал камерата за да следи любимите си животни и сцените които се разиграват на видеото, изглеждат като от вълнуващ холивудски екшън: на пръв поглед пилето не било предопределено да оцелее, ако в битката не се намиса бесен петел, решен да се застъпи за приятелката си.

Петльо не се поколебава да влезе в люта битка с ястреба, но за щастие идва и подкрепление, в това време козата, която била до оградата, забелязва какво се случва и решава също да се включи.

Общите усилия на животните във фермата успяват да принудят ястреба да се оттегли. Кокошката, благодарение на смелостта на своите приятели, останала почти невредима в тази дръзка битка.

Mr Beets, who lives with his wife Carina (pictured with 'hero' goat Bruin), said it isn't the first time that he has been 'proud' of his animals for rushing to save his chickens

Въпреки неочакваната атака обаче, животните се обединили и дали достоен отпор на хищника.

Насладете се на трогателното видео по-долу:

ТЕКСТ : MOZACZHE

Споделете тази статия с вашите приятели!