Ято лебеди без надежда замръзваха в езерото, но смела жена успя да им помогне

Историята, с която ще ви запознаем днес се случва в село Муровици, което се намира близо до Псков, Русия. Двойка лебеди с пет малки закъснели със своето отлитане на юг, следователно, когато дошло време да се насочат към по-топлите страни, те не били готови за дълъг полет. Цялото семейство трябвало да прекара зимата на езерото, защото родителите нямало как да оставят новоизлюпените малки.

Семейството лебеди живеело спокойно на езерото до средата на февруари, но след това температурата рязко спаднала и езерцето замръзнало. Изтощените лебеди се насочили към селото за помощ, с надеждата хората да им помогнат.

Жителите забелязали птиците и започнали да ги хранят с каквото имат, а някои дори се нагърбили с тежката задача да им намерят топло място за зимуване с помощта на медиите и социалните мрежи. Местните зоо институции не искали да приемат цели седем птици, защото така или иначе последните години били с орязано финансиране.

За щастие се появява една жена, която поема изцяло грижите за красивото семейство лебеди. В град Остров, Людмила държи верига ресторанти и случайно попаднала на публикацията за бедстващите птици.. Тя решила да им помогне. Тя в момента отглеждала домашни патки, кокошки и дори друг лебед, който жената приютила в просторна поликарбонатна оранжерия.

В оранжерията от няколко месеца живеел черен лебед, който пръв се появил на езерото, след като ятото го изоставя защото бил болен и не можел да лети.

Людмила споделя, че ще пази лебедите, докато имат нужда. Ако през пролетта ако искат да отлетят, тогава тя няма да ги задържа.

Съквартиранти на лебедите били също красиво оцветени пилета, патици мандарини и дори сладко малко прасенце.

Жената казва, че не се чувства герой, а напротив, за нея да помогнеш на животно в беда е нещо нормално, като според нея това е дълг на всеки един от нас.

Казва, че със сигурност лебедите ще й липсват, но тя знае, че птиците са най-щастливи на свобода, така че очаква момента, в който семейството ще бъде готово за дългия полет към по-топлите страни на надеждата.