Самотен мъж осиновява болно дете, след години то става шампион по гмуркане

Самотен мъж осинови болно дете, неподозирайки, че днес то вече е с изгледи да стане олимпийски шампион. Джери Уиндъл винаги е мечтаел за деца, а хората са го убеждавали, че едва ли някога ще има.

Той започва да се бори за осиновяване в САЩ и попада на статия в списание, която описва живота на сираците в Камбоджа. Той не се поколебава нито за миг да се свърже с камбоджанските официални власти и скоро получава новини, които променят живота му, пише сайта Bright Side.

Така през юни 2000 г. Джери бърза за Пном Пен в Камбоджа, където бъдещият му син Джордан живее в сиропиталище, след като биологичните му родители умират. Малкото дете страдало от недохранване, краста и тежки инфекции. Джери го прибира у дома във Флорида, помага му да оздравее и веднага става негов баща.

Новото семейство се сблъсква с множество препятствия в САЩ. Джордан имал много здравословни проблеми, бил изтощен и слаб и общувал с Джери чрез езика на знаците, преди да научи английски.

Когато Джордан е на 2 години, той тежи едва 7 килограма. Баща му не знаел дали ще живее, или ще умре. Обещава обаче, че ще направи всичко, за да не се налага синът му да страда отново.

Олимпийските мечти на Джордан започват на 7-годишна възраст. В лагера по гмуркане той привлича вниманието на Тим О’Брайън, син на известния треньор по гмуркане Рон О’Брайън. Тогава Джордан постъпва в специална програма по гмуркане и започва да постига първите си успехи.

По това време той се запознава и с олимпийския златен медалист и ЛГБТ активист Грег Луганис. Наричат го дори “Малкия Луганис”.

След три олимпийски изпитания – първо на 13 години, а след това на 16 години, Джордан постига мечтата си от 15 години и се класира за състезанието на платформа при мъжете.

Днес Джордан ще се състезава за Съединените щати на Олимпийските игри, а в сърцето си ще представлява и Камбоджа. Наскоро той си татуира камбоджанското знаме на ръката, за да могат хората да го виждат, когато се гмурка.

Бащата и синът отбелязват своята история в детска книга, която издават в съавторство през 2011 г. В нея се разказва за един петел, на когото другите животни казали, че не може да бъде баща, ако няма кокошка. Един ден той се натъква на яйце, което никой не иска.